Cu si despre tigani

N-am nimic cu tiganii. Daca nu fura. Daca nu put in metrou. Daca nu le vezi video-biografia la stirile de la ora 5. La noi in tara exista printre multe alte lucruri frumoase, hoti, oameni care nu se spala si tot felul de scursuri care au si alta etnie decat cea rroma. Dar nu pot sa zic ca ma incanta faptul ca se folosesc termenii de rrom, Romani etc. Oricum ai da-o pe dupa visin, oricine citeste asta face o legatura directa cu Romania sau roman. Deci o minoritate de nomazi ce provine din India e pentru cei mai multi straini acelasi lucru cu un popor care arata, intr-o oarecare masura, diferit, care foloseste o limba de provenienta latina si care are propriile traditii. In esenta sunt culturi diferite si ar trebuie tratate ca atare. La o scurta cautare pe Wikipedia nu m-am lamurit in legatura cu provenienta cuvantului „rom” si cred cu tarie ca am lucruri mai bune de facut decat sa caut in continuare.

Lasand toate astea la o parte, nu sunt rasist. Da ma, sunt unii la noi in tara. Unele au fuste multe, vand flori si seminte, altfele au o mama romanca si se fut cu fotabalistii, altii joaca la Saint Etienne, multi canta manele, pentru mai multi maneaua e lifestyle si Connect-R vara nu doarme. Pana aici toate bune si frumoase, dar cu restul ce se intampla? De ce trebuie sa se uite lumea ciudat la tine cand scoti pasaportul romanesc in vest pentru ca o mana de jeguri nascute pe teritoriul tarii noastre fac toate cacaturile Pamantului acolo? Daca faci un efort minim si scrii pe Google „romanian people”, o sa gasesti foarte putine poze cu rromi. Presupunand prin absurd ca nu exista alta solutie, te uiti, in cacat, la ala care se pisa in parc, in Paris si dupa la pozele de pe Google cand tastezi „romanian men” si o sa vezi ca nu prea seamana, nu suntem toti la fel.

Cand un american l-a omorat pe Teo Peter, pe strazile Bucurestiului, nu am vazut pe nimeni cu pula sculata la curul americanilor, urland ca sunt o natie de criminali si ca nu mai sunt bine primiti aici.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: