Avatar – psihologia invinsului la Oscar

Inca un film destept de la Happyfish, bravo lor!

Da, dupa cum sigur ati auzit, Avatarul lui James Cameron nu a casigat Oscarul. In ceea ce ma priveste, filmul asta nu a trezit nici macar o idee vaga a intersului in mine. Imi place sa ma consider un mic cinefil, nu sunt in stare sa apreciez valoarea filmelor vechi de peste 50-60 de ani, dar pot sa spun ca sunt destul de implicat in fenomen. Problema mea a fost inca de la inceput ca un film care are 60% imagini generate de calculator sa fie considerat cel mai bun film al anului si implicit favoritul la Oscar. Jenant. Efectele speciale au rolul de a mari expresivitatea imaginilor, nu de a inlocui modul in care sentimentele si trairile sunt transmise celui care urmareste filmul.

Am vazut Hurt Locker. Singurele lucruri care mi-au atrans atentia din punct de vedere al efectelor au fost imaginile luate de o camera cu numar mare de cadre pe secunda. Mi-a placut actiunea si modul in care echipa actiona pe campul de lupta, dar nu am putut sa rezonez cu sentimentele eroului principal. Cu siguranta sunt oameni ca el in viata reala, oameni pe care nu voi putea sa-i inteleg, motiv pentru care sfarsitul filmului mi-a lasat un gust amar. Modul in care el isi asezase valorile pe o scara morala nu il pot accepta ca corect.

Daca as fi James Cameron m-as simti umilit. Am regizat cel mai scump film din istorie si am pierdut in favoarea FOSTEI MELE SOTII al carei film e filmat in regim practic independent, cu castiguri minine la boxoffice. Da, stiu ca a castigat o caruta de bani, dar in adancul lui se simte ca un mare prost. Viseaza statueta aia si gandul ca fosta nevasta o are trebuie sa il roada. Macar daca ar intelege de ce scenariu e nevoie pentru un film de Oscar, dar o sa continue cu filme ca Titanic si Avatar, prefacandu-se uimit atunci cand nu castiga.

Reclame
 1. Efectele speciale acopera personajele…

  Iar Oscarul e tocmai un premiu care celebreaza actorii si emotiile transmise de un film… pentru efecte speciale au acolo un premiu.

  Avatarul nu ar fi meritat nici sa fie nominalizat… Povestea e in mare exact ca pe firul desenului animat Pocahontas, de la Disney… originalitatea e doar in acea „rasa”… cateva idei…

  • mer
  • 14 martie 2010

  sunt convins ca lui JC o sa-i treaca dupa cateva liniute si ceva curve; poate sa se stearga la cur cu bancnote de 100$ pana moare si tot nu ramane fara bani deci cat de mult poate sa-l afecteze Oscarul, tot e putred de bogat. In orice caz, mai poate incerca peste alti 10 ani cand o sa mai vina cu un film nou.

  • Stefan
  • 6 aprilie 2010

  fac un film cu strumfi 3d…porno

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: