Mutu dopat pentru a doua oara?

Nu aveam de gand sa scriu in seara asta, dar cateva stiri m-au scos din minti.

DOPÁ, dopez, vb. I. Tranz. și refl. A(-și) administra (în mod nepermis) substanțe chimice stimulatoare spre a obține temporar mărirea randamentului fiziologic dincolo de limitele normale, într-o întrecere sportivă. – Din fr. doper.

Deci sa incepem cu acest aspect pentru domnul Cristian Tudor Popescu, vedea-mi-ar pula in ciorba.

Dansul (si in iaurt) spunea ca nu este surprins deoarece Mutu este obisnuit sa triseze. Ma, sa moara ma-ta?

In primul scandal, la Chelsea, a fost gasit pozitiv pentru cocaina. Acum sa nu-mi fie cu pacat, dar ma indoiesc ca a existat o marire a randamentului sau pe teren. In pizdele fetelor care roiau in jurul lui in acea perioada, poate. In orice caz, ultimul lucru la care s-a gandit cand a tras pe nas a fost randamentul sportiv.

Acum, desi nu exista foarte multe informatii confirmate, ci mai degraba tot felul de speculatii, se pare ca e vorba de o pastila de slabit, a carei substanta a fost interzisa acum 10 zile.

Sibutramina, substanţa activă din medicamentul Lindaxa, aparţine unui grup de medicamente utilizate în tratamentul obezităţii, care cresc senzaţia de saţietate şi, în acelaşi timp, cresc producţia de energie a organismului. Prin aceasta ajută la scăderea masei corporale a pacientului împreună cu dieta şi exerciţiul fizic.

Varianta 1 – A luat ceva vreme, dar nu a aflat in timp util ca a fost interzisa, ceea ce mi se pare putin cam greu de crezut. Adica esti destul de inteligent sa folosesti o substanta care nu este cautata, dar in acelasi timp indeajuns de prost astfel incat timp de mai mult de o saptamana sa nu afli ca a fost interzisa.

Varianta 2 (cea speculata in mass-media) – Mama sa i-ar fi dat chiar de ziua sa o pastila pe care atat ea, cat si sora lui Mutu o foloseau pentru slabit.

Acum, trebuie sa fi cretin sa spui ca UN sportiv de performanta nu foloseste substante care sa il ajute. Indiferent de sport, mai ales la nivel inalt, unde banii nu sunt o grija, vei gasi tot felul de metode mai mult sau mai putin „corecte” prin care sportivii sa-si mareasca performantele. Daca nu vorbim de ziua meciului, vorbim de antrenamente, daca nu vorbim de antrenamente vorbim de viata de zi cu zi. Inca o lamurire pentru valurile de tembeli de pe internet: steroizii nu sunt singurele substante din care un sportiv poate obtine beneficii.

In orice caz, domnule CTP, Mutu nu este obisnuit sa triseze, iar daca a facut-o acum, in ciuda greselii din trecut, probabil va fi pedepsit. Puteti sa dormiti in pace.

Apoi, tot marele om al natiunii, anume CTP, spune ca Mutu isi petrece viata intr-un stil, citez: „mafiotic” (ziaristul pulii mele, daca gasesti cuvantul asta in dex, ai un premiu de la mine) in tot felul de, citez: „carciumi si bombe”.

Baaa, m-ai spart. E intuneric in mintea ta, te inteleg. Ai putea, daca vrei, bineinteles, sa te documentezi putin si sa vezi unde isi petrece Mutu, vancatele, de exemplu. Si in compania cui. Desigur, dumneavoastra ati prefera o companie selecta, de intelectuali, dar pentru mine, o vacanta in Tenerife, cu balonul de aur Cannavaro sau alaturi de capitanul Barcelonei, Puyol, suna destul de bine.

Poate o sa revin la acest subiect dupa ce se linistesc apele si sunt lamurite aspectele neclare.

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: