De ce Dacia 1310 nu e masina

Conform DEX: maşină – MAŞÍNĂ s. f. 1. sistem tehnic format din organe şi mecanisme cu anumite mişcări, care transformă o formă de energie în alta.

Tehnic vorbind, Dacia 1310 nu poate fi considerata masina din simplul motiv ca de cele mai mult ori nu porneste, dar cu adevarat impresionanta este abilitatea Daciei de a fii carpita.

Ca sa incepem in forta, o masina isi pierde dreptul de a fi denumita astfel atunci cand transporta pe bancheta din spate o scroafa full-size.

porc

Daca facem abstractie, cu greu, de acest aspect nefavorabil al reputatiei marcii, putem enumera multe alte motive pentru care un om indeajuns de inteligent cat sa nu se cace pe masa, nu si-ar cumpara asa ceva:

1- Nu vreau ca reparatia sa constea in pilirea sau invelirea in folie de aluminiu a pieselor vechi sau provenite din dezmembrari auto.

2- Atunci cand toate cablurile unei masini sunt la fel de groase ca cele de frana de pe bicicleta mea , ma simt un pic in nesiguranta, ca si cum m-as pisa pe intuneric.

3- Nu vreau sa ploua peste mine in interiorul habitaclului, pot incerca un dus si diminuez astfel si riscul de accidente.

4- Cand dotarile suplimentare sunt : volan imbracat in cauciuc (de curse), eleron de plastic, taiat dintr-un butoi de fibra de sticla (de curse), capace vopsite (de curse) si alte elemente de acest gen care sporesc performanta bolidului, inclin sa cred ca astept mai bine autobuzul si macar ma plimb cu un Benz.

” ‘te dreacu de prost, nu sti tu cum merge asta la 140! ”

dacia1310-460x344

E, sa moara ma-ta?!

copyright foto : Cocalari si 3ks

 1. Repede te-ai legat de 1310.

  Sa-ti spun drept, cunosc o masinuta din asta care porneste din prima la -10 grade si la ultima revizie a luat cu Euro 1. Si singurul lucru lucrat la ea e aprinderea, care e facuta la milimetru.

  In legatura cu scroafa, n-are legatura cu masina. Daca omul e idiot si taran, pune scroafa si in lambourghini (sau cum s-o mai scrie).

  Nu spun ca e cea mai buna masina. Dar daca ai grija de ea si o intretii, poti sa iti faci treaba si cu ea.

  • Stefan
  • 7 noiembrie 2009

  baiete…masina asta a fost trecutul si viitorul tau,dar tu fiind cel mai „anti-patriot” copil pe care-l cunosc,nu o sa o recunosti niciodata. In esenta…e un Renault 😀 asa ca numai fi rau…ca nu e Benz si ala care o conduce nu e Jeremy Clarkson :->

  • Mario
  • 22 martie 2010

  cel mai tare articol al tau.

  • dragos
  • 15 octombrie 2011

  poti sa zici ce vrei pt mine ramane in top aceasta dacie !!! am o dacie de 30 de ani !!!! am grija de ia si merge struna!! adevarat ca am mai umblat la motor si iam schimbat odata aripile da orcum si-a facut datoria si nu mo lasat niciodata balta .

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: